TILBUD OM MEDLEMSKAB

Samlerforum – mønter, frimærker m.m.

20 august 2019

Er du en samler, eller kender du en, der samler? Mange mennesker ser en sport i at samle mønter, sætte dem i møntkataloger og derefter sidde og vurdere dem til, hvor meget de formentlig er værd. Derfor findes der også et kæmpe netværk af samlere og forhandlere rundt omkring i Danmark, som har denne hobby til fælles. Det samme gælder frimærker, som også er en hobby, mange mennesker interesserer sig for.

En udbredt hobby

At samle er som sagt en udbredt hobby – det er dog forskelligt, hvad folk samler på. Generelt er møntsamling meget velset rundt omkring, og der er derfor mange mennesker, der sidder klar til at bytte for at få lige præcis dén mønt, de mangler til samlingen. Et møntsæt, som flere samlere vil opleve stor glæde ved at modtage, er et kgl. møntsæt. Der findes dog mange forskellige kongelige møntsæt i Danmark, men de er generelt meget værd, hvilket det næsten er at antyde ved navnet. Du kan vælge at anskaffe dig et kgl. møntsæt fra flere forskellige årgange. Nogle kgl. møntsæt, som typisk er meget værd, er møntsæt fra bl.a.:

  • 1975, hvilket har en værdi på ca. 850 kr.
  • 1980, hvilket topper med ca. 1.350 kr. for et kgl. møntsæt.

Et møntsæt er ikke meget værd uden noget at have sine værdifulde samleobjekter i. Derfor findes der mange forskellige møntalbummer og lommer, som du kan indsætte dine gamle mønter i og sortere dem på lige præcis den måde, du ønsker. Du kan f.eks. starte med at have de mindst værdifulde mønter først og derefter indsætte de mere værdifulde mønter i prioriteret rækkefølge. Du kan også vælge at sætte dem ind efter årstal og sortere dem på denne måde. Det er kun din fantasi, der sætter grænserne for, hvordan dine mønter skal præsenteres i dine kataloger – hvis det er dét, du ønsker at opbevare dem i. Måske har du nogle smarte opbevaringsbokse eller dåser, som du hellere vil lade dine mønter ligge i? Dermed kan du også gøre dette og eventuelt integrere dem i indretningen på f.eks. dit kontor, hvor de kan få deres helt egen hylde eller reol. Mulighederne er mange, når du har samleobjektiver, som du gerne vil have gemt eller fremvist.

Ikke kun for møntsamlere

Hvis du ikke ser møntsamling som en interessant hobby, men du derimod samler på f.eks. frimærker eller andre småting, så er det også muligt for dig at skabe en smart måde at fremvise dine samleobjekter på. Et katalog er en typisk måde at opbevare eller fremvise dine gamle frimærker på, men du kan også sætte en ramme op på væggen, og lade dine frimærker eller pengesedler blive en del af din indretning. Det er dermed ikke kun et kgl. møntsæt, som kan være med til at gøre din samling speciel. Da dét at samle er meget individuelt, er det dermed kun dig selv, som bestemmer, hvordan din samling skal opbevares og fremvises samtidigt med, at du også selv afgør, hvornår din samling er tæt på at være perfekt.