TILBUD OM MEDLEMSKAB

Spil med tempo – Spil “ready golf”

19 juni 2020

Inden I tee’er ud kan I, som det blev nævnt i søndagens indlæg, aftale at spille “ready golf”. Med denne spillestil anvender I tiden mere effektivt ved at slå, når det er muligt – og sikkert – også selvom det er uden for tur.

Når I spiller ready golf, er I med til at sikre spillets fremdrift, på trods af de små tidsrøvere… om så det er fordi der skal ledes efter en bold, fiskes en midtvejssnack op af bag’en eller én af jer skal tilbage og slå en ny bold.

Slå eller put når du er klar
Hvis en medspiller ikke er klar til at slå eller putte, selvom det er hans tur, kan du med fordel gøre det. Så længe du er sikker på, at dine medspillere ved, at du slår. Dermed kan I spare tid på både teested, fairway og green. Se også videoen nederst på siden.

Følg banens rytme
I skal være lige bagved bolden foran og ikke lige foran bolden bagved. Befinder I jer på et langt par 3-hul eller et kort par 4-hul, hvor I skal til at putte, kan I med fordel vinke bolden bagved frem, dvs. lade dem slå ud, sådan at de kan gå op ad banen, mens I putter færdig. Denne manøvre gør, at I letter trykket på de huller, hvor der typisk kan danne sig en prop.

Hvis I ikke har en bold lige foran, men til gengæld har en bold lige bagved, som er hurtigere end jer, er det vigtigt at I lukker igennem. Sådan følger I banens rytme, så alle kan komme rundt på en rimelig tid – og det behøver ikke tage jer mere end 5-10 minutter.

Slå før du hjælper med at lede
Det er god stil at hjælpe med at lede efter en medspillers bold… Men slå til din egen bold først. Det kan virke egoistisk, men det er mere effektivt, for det kunne jo være, at din medspiller fandt bolden i mellemtiden.