TILBUD OM MEDLEMSKAB

AGC 360s første klubaften

07 august 2024

Kære medlemmer i AGC

Mandag aften holdt vi vores første klubaften i regi af det nye tiltag AGC 360, og med knap 70 fremmødte medlemmer er vi fra bestyrelsen side meget glade for opbakningen til dette nye tiltag. Der var en god stemning på mødet, og vi hyggede os med grill buffet fra Unico, samt præsentationer og drøftelser af hvordan arbejdet med Masterplanen foregår.

Emnet på vores første møde var ”Masterplan Status”, og fra både bestyrelsens side og daglige ledelse fortalte vi om fremdriften med den store plan, som skal sikre både banen samt trænings- og øveområdernes udvikling  frem mod vores 100 års jubilæum i 2031.

Det er en ambitiøs plan vi arbejder med, og efter at vi har også har inddraget dræning samt en overdækket Driving Range, så vil den samlede plan koste ca 15 mio dkr at realisere. Derfor har vi fra bestyrelsens side valgt at opdele Masterplanen i en række elementer og tidsmæssige forskudte faser.

Det første element i realiseringen af Masterplanen vil blive en gennemgående renovering af Putting Green, Driving Range samt øveområderne. Vi er jo så heldige at vi via Salling Fondens gavmilde donation på 2,9 mio dkr har pengene til dette arbejde. Og vi arbejder på at få arbejde gennemført allerede i denne vinter, og arbejdet påbegyndes forhåbentligt allerede i oktober 2024. Dette betyder at vi vil få meget lækre og moderne træningsmuligheder allerede fra den kommende sæson.

Det andet element i realiseringen af Masterplanen er, at vi udvælger 6 – 9 huller, som vi kan renovere ift. Masterplanens ideer. Det er også vores ambition at vi kan få disse huller drænet, så hullerne også kan blive udgangspunktet for en vinterbane, som vi kan spille på i en større del af året end vi har været vant til. Hvis vi kan få økonomien til at hænge sammen, så ønsker vi fra bestyrelsens side også at renovere disse huller i løbet af den førstkommende vinter, så hullerne fremstår nyrenoverede når sæson 2025 starter.

Vi har en aftale med det britiske Shaper firma Nelson and Veggio, som har arbejdet sammen med Philip Spogaard omkring renovering af en række gode danske baner, om at de kan komme til Danmark og stå for de planlagte tiltag i denne vinter.

Det tredje element omhandler etablering af nye greens på hul 8, 13, 14 og 16, og samtidigt forlænges hul 14 til et par 5 hul. Det er dyrt at anlægge nye greens og derfor afventer vi dette arbejde indtil vi har finansieringen på plads. Så realistisk set, så kommer vi tidligt til at etablere de fire nye greens i sæson 2026/2027.

Det fjerde og sidste element omhandler den store omlægning af hulforløbene omkring de nuværende huller 4, 5 og 6. Dette er uden tvivl den mest krævende renovering af banen, og vi skal være enige med Århus Kommune om hvornår dette arbejde kan gennemføres, og i hvilket omfang kommunen vil være med til at betale for disse ændringer. Derfor er det umuligt at sige noget om hvornår disse ændringer vil blive gennemført, men på nuværende tidspunkt forventer vi at det bliver det sidste element i Masterplanens realisering.

Vi er i en meget konstruktiv dialog med Århus kommune omkring Masterplanens realisering, og kommunens grundlæggende opfattelse er, at inden for lokalplanens område så må vi stort set foretage de ændringer, som er nødvendige for at vi har en moderne golfbane.  Kommunen har hjulpet os med at udarbejde og indsende tre nødvendige ansøgninger om byggetilladelse, landzonetilladelse og nedsivningstilladelse, som er nødvendige for at realisere Masterplanen. Og vi er blevet stillet i udsigt, at vi vil få godkendt alle tre ansøgninger i løbet af september 2024, så vi kan komme videre med Masterplanen som planlagt.

Til sidst skal det også nævnes, at vi alle er super ærgerlige over at vores greens er ramt af den svampesygdom, der omtales som ”Dollar spots”. Vores dygtige green keepere gør alt hvad der er muligt for at bekæmpe dette, og greens bliver f.eks hyppigt tromlet da dette både er med til at bekæmpe svampesygdommen, og samtidigt sikres at spilkvaliteten på greens er acceptabel.

Vi glæder os til at præsentere flere nye tiltag i regi af AGC 360, og dette bliver både klubaftener og andre event i løbet af efteråret og vinteren.

Med sportslige hilsner
Finn Lund Andersen
Bestyrelsesformand