TILBUD OM MEDLEMSKAB

Det er sommer og de nye golfspillere springer ud

06 juni 2024

Vi er rigtig glade for, at mange vælger at spille golf i Aarhus Golf Club. Vi har nye, men øvede spillere på banen, men vi har også 100 helt nye golfspillere på vej gennem prøvemedlemskabet.

Nogle er allerede meldt ind, andre har fået lov til at spille på banen selv og de fleste går runder på banen med erfarne spillere lidt endnu.

Man vil typisk møde de kommende medlemmer på banen torsdag til søndag efter klokken 15.00. Som oftest i 3-bolde med en erfaren spiller og to nye.

Vi har ikke nogen kortspilsbane, derfor er vi nødt til at bruge den ”store” bane med særlige begynder teesteder. Gennem runderne med erfarne spillere, banespecifik regelundervisning og DGU’s regelprøve forsøger vi at give de nye spillere et godt grundlag for at begå sig på golfbanen. Herudover taler vi løbende med dem om emner som: At lukke igennem”, at placere riverne rigtigt, at rette nedslagsmærker op, at genplacere turfs, at færdes korrekt rundt om green, at råbe ”fore” efter behov, at spille ready golf, at samle op, når der ikke kan opnås point osv.

Men vi har også brug for, at alle medlemmer viser det gode eksempel for de nye spillere, så de ser, hvordan man optræder på en golfbane. Vis de nye spillere vejen, vis dem, hvordan man kommunikerer venligt, hvis der er problemer, vis dem, at golf er en social ”gentleman” sport.

Vi oplever generelt, at de nye spillere er gode til at holde tempo på banen. Men de oplever ligesom vi andre, at det kan være svært at gå mellem 3 langsomme 4-bolde og en hurtig 2-bold. Det er vel en af de udfordringer vi ”gamle” medlemmer også møder, at rytmen på banen udfordres af den store forskel i bold-størrelse og dermed bold-hastighed.

Vi opfordrer de nye spillere til hellere at lukke igennem en gang for meget end en gang for lidt, men opfordrer også til, at vi alle giver plads til, at de nye medlemmer kan udvikle deres golffærdigheder sammen med os.

Selv har jeg gode erfaringer med at tale med bolden efter min begynderbold og gøre det klart, at der er tale om begyndere. Jeg oplever altid, at der er stor forståelse for det.

Så ligesom tilfældet er uden for golfbanen således også på golfbanen – god kommunikation fremmer forståelse og samarbejde.

Fortsat god golf sommer.

 

For begynderudvalget
Lisbeth Moltzen