TILBUD OM MEDLEMSKAB

Dybde vertidraining af 8, 11 og 14 green!

02 november 2016

Greens på hul 8, 11 og 14 vil torsdag den 3/11-16 blive dybde vertidrainet med bræk, da drænings effekten er ringe ved større mængder af nedbør.

Arbejdet er en del af den langsigtede plan for optimering af vores greens.

I foråret fik vi alle tilgængelige dræn spulet rene for jord/ ler samt rødder. Det har haft en positiv effekt, og vi kan konstatere at drænene på de nævnte huller fungere fint. Problemstillingen er at der i mellem vækstlaget og drænene er en kraftig komprimeret ler sål, der hindre/sænker nedsivningen af vandet til drænet. Ved at vertidraine i dybden med bræk, vil ler sålen blive brudt og skabe mulighed for nedsivning af nedbør. Vi udførte i efteråret 2015, denne operation på 17 green, med stor succes. Den var til da, den vådeste green på banen og vi døjede med diverse mos problemer og stankelbens angreb. Greenen er pt en af banens bedst drænene greens, og invasionen af mos er stærkt aftagende.

Operationen er voldsom og vil have et stort impact på spille kvaliteten, og man skal forvente at de ikke kommer til at rulle snorlige i resten 2016. Vi vil selvfølgelig forsøge at optimeret rullet herefter med de midler vi har til rådighed. Det er en vigtig og nødvendig opgave og vi håber meget at i vil udvise forståelse her for.

Hullet er under arbejdet lukket og vil blive skiltet på greenen ved hullet inden. Arbejdet udføres i følgende rækkefølge: 11,14,8.

M.v.h.

Chefgreenkeeper, Kim Johnsen.